esmaspäev, 11. mai 2009

Tervitused Vietnamist! : )
5 tundi lennusõitu Darwinist möödus kenasti ja muljeid Vietnamist juba ka olemas!


Esmalt torkas Ho Chi Minhi lennujaamas silma kohe see, et swine flu-d vist ikka tõsiselt kardetakse ning enamik lennujaama personalist ning samuti ka päris palju reisijaid kandsid näomaske. Samuti oli kohe ka linnapildis rollerisõitjatel paljudel valged suukatted. Kuigi Malaisias ja Singapuris midagi sarnast linnapildis n2g\ha polnud, on ka variant, et nad kandsid ka enne praegust paanikat neid maske. Sest t6esti - kandjaid on p2ris palju. Kõik muideks ka kohalikud ja ühtki valgenahalist inimest maski kandmas ei olnud näha.

Teiseks, huh see kuumus. Ka Darwinis oli tunda, et termomeetripügalaid on k6vasti rohkem, kui oli Athertonis. Kella 21 ajal Ho Chi Minhi maandudes teatas piloot lennukis, et soojakraade 30. Eks näis, kui hull on lugu homme keskpäeval. Seekord igatahes olen väga hästi ette valmistunud ning tugevatoimelised päikesekreemid kotist kohe võtta.

Kolmandaks, liiklus. Ei anna võrreldagi sellega, mida olen varem näinud Türgis, Egiptuses ja Gruusias. Siin sõidetakse veelgi kaootilisemalt ja hullemalt. Enamik sõiduvahendid on rollerid ning sai näha neljaliikmelisi peresid ühe rolleri peal liiklemas. Huvitav, mitu inimest oleks võimalik üldse ühe rolleri peale mahutada? Taksoga päkkerite põhiööbimiskohtade linnaossa jõudes sai põhimõtteliselt esimesest putkast ostetud pilet siit hullust linnast minema :D Ajalised ressursid ei ole kiita ning seekord jäävad Ho Chi Minhi arvukad muuseumid, kirikud ja muud pühakojad külastamata, kuna jah, ma eelistan pigem looduselamusi : )

Rahast veidi. Vietnami kehtiv rahaühik on dong ja kohe lennujaamas sai minust miljonär!! 100 USDi eest anti mulle 1 735 000 dongi. Lahe ikka, et lõpuks ometi riik, kus saab end veidigi rikkana tunda . Ööbimine maksis 6 USDi, u 5-7 tunnine bussireis samamoodi 6 USDi ja õhtusöök (nuudlid erinevate lihadega+coca-cola) 60 000 dongi ehk u 3,5 dollarit ( 1 USD~12 EEK). Sellised kulutused sai siis kohe esimese raksuga tehtud. :)


Ho Chi Minh, 11.05 kl 01.11

2 kommentaari:

  1. palun mulle esimesed vietnamikeelsed tervitused edastada :D

    VastaKustuta
  2. Hmm... kuumus, eks see mingi aeg hakkab häirima (ehk), aga natuke võiks seda meile siia ka jätkuda. Ma ei suuda ära kirjuda siin meie korteriühistut, kes on kütte maha keeranud! No, kes siis uba mai kuus kütte maha keerab! Igatahes, villased sokid ja fliis on minu parimad sõbrad raamatukogu kõrval! :D
    Nii et Lagle kallis, naudi sooja kontide vahel nii kaua kui saab - sest siia tagasi jõudes on ilma nagu ikka :p

    VastaKustuta