laupäev, 16. mai 2009

Dalati motikatrip

Kolmapäevasest Dalati ümbruse motikatripist paar pildikest :)



Hommikul olid kutid varakult hotelli juures platsis. Nimetasid nad endid ka Easyrideriteks ( LP järgi punt muhedaid mootorrattureid, kes toredaid sõite Dalati ümbrusse teevad). Esmalt sõitsime minu arust suht turistilõksu aga okei, pühamusse ikka. Jacki inglise keel oli suhteliselt kehvakene, et ega ta väga juttu puhuma kippunud.




Templi (?) ümber oli igasugu huvitavaid draakoneid ja muid loomariigi esindajid ning siseruumis väike altar pühakujudega.



Järgnes väike sihgtseeing ühe mäe otsast, kust avanes superhea vaade nii Dalatile, kui mitmetele köögiviljafarmidele.




Sai nähtud lillefarmi,



maitstud kohviuba,



ananassile väike pai,



ja riisiveinidringist ei ütelnud ka ära



Päris põnev oli minu arust siiditehas, kus algproduktid, siidiussid töödeldi ümber maailma üheks hinnatuimaks tekstiilimaterjaliks.







Big Happy Buddha...Big Happy Smiling Buddha. Selline tore kujukene, mis pidi naistele meeste suhtes õnne juurde andma vms.



Elephant Falls. Üks paljudest Dalati ümbruse koskedest, ma olen kindel, et ka üks raskesti ligipääsetavamaid. Kui Austraalia koskede juurde viisid enamasti laudteed, siis Elevandikose lähedale saamine oli paras trenn tasakaalulihastele.









Väike lõuna pisikeses külakohvikus. Neid siin palju. Tundub, et üks lihtsaim bisnis siinkandis on panna koduukse ette paar plastiklauda, -tooli ning kohvikusilt üles riputada. Kui inglisekeelse menüü kuskilt veel orgunniks, oleks ka turistide kohalemeelitamine palju-palju lihtsam. pakutakse nuudlisuppi, praetud riisi, köögivilju - ühsõnaga parimaid palasid vietnami köögist.



Siis taas tsiklitele



Et sõita tagasi Dalati, kus sõidutati mitmesse erinevasse mitte nii huvitavasse turistilõksu. neist ühe, Crazy House-i pilte mõned siiski:







Suurepärane arhitektitöö ütleks mina Crazy House´i kohta. Püha raamat Lonely Planet arvab, et üritatud Alice Imedemaa temaatikat taotleda ja eks see vast tõsi ole ka. :)

See oli nüüd tõesti lühike ülevaade Dalati ümbruses nähtuga. Suurematel huvilistel paluks tulla või kutsuda mind külla, kui Eestisse jõuan :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar