neljapäev, 5. märts 2009

No worries mate!

Peaksin nüüd vist mainima, et oleme paar päevakest Austraalia pinnal veetnud.Ning kuna nüüd esmamulje mingisugune olemas, siis on mul millestki ka veidikene kirjutada.
Lubasin lisada pilte Singapurist, kuid kuna meil siin internet on aeglane, siis esmalt üritan mõned aussi-teemalised klõpsud panna.
Esmaspäeva varahommikul maandus meie lennuk Brisbane linnas. Kui Austraaliast suurt muud ettekujutst peale Sidney asukoha pole, siis teadmiseks, et Brisbane asub samuti idarannikul, kuid veidi rohkem põhja pool. Elanikke on siin umbes 2 miljonit. Pidavat olema maailma suurim linn pindalalt, mida haldab üks valitsus või osariik vms. Mingisugune selline fakt igastahes eksisteerib. See linn on tõesti suur ja lai. Siinkohal mainiks ka seda, et me oleme näinud juba päris mõnda seda kõige kõigemat. On ju Petronase kaksiktornid maailma suurimad. Väidaksin, et Singapur on üks maailma suurimatest linnriikidest. Siis Brisbane ning etteruttavalt lisan, et nähtud on meil Q1 Gold Coastil, mis siis maailma kõrgeim korterelamu.
Rongiga kesklinna jõudes teadsime, et meile tuleb vastu üks eestlane. Ja tuligi. Nimeks Mikk ning kaks päeva tegi ta meile korraliku ekskursiooni kesklinnas. Hetkel peatume Andre, Triinu ja Marguse juures. Elavad nad samuti täiesti kesklinnas, et transpordimuret meil nagu pole.
Mis me siis need päevad läbi siiani teinud oleme? Väga palju ujunud. Eriti just basseinis. Nimelt, kui meil seal Eestis on bassein midagi eksootilist ja põnevat, siis siinkandis on ebatavaline kui kortermajadel pole oma basseini. Samuti eramajdes, hostelites, hotellides. Arvestades kliimat, on see täiesti loogiline.
veel oleme käinud linnas ringi. Brisbane ei asu päris ookeani ääres. Aga peesitada, päikest võtta ja ujuda saab kesklinnas ikka. Nimelt on rajatud tehislaguun, mis siis nagu üks suur bassein ja samuto organiseeritud selline väike korralik liivaribake. Rand missugune. Meie seal peesitand pole, küll aga käisime seal jalutamas. Päikesevõtmisega on lood kehvad. Mul hetkel toimub täielik ülakeha nahavahetus ja parem, kui päike uuele pehmele nahale ligi ei pääse. Endise päikesekreemi asemel on kümnekordse kaistefaktoriga kreem. Nüüd olen targem. Ausalt.

Kuna Singapurist sai ostetud uus uhke telefon, siis pidi kohe ka sim-kaardi sinna sisse muretsema. Valisime endile rohkete pakkumiste seast Vodafone-i. Nagu Elisa Eestis. Et kui keegi smsida või helistada tahab, siis vasakul ribal antud lehel näete mu numbrit ka :)

Oleme teinud endile ka pangakontod. Minul on ANZ pank. Pangakaart saadetakse koju ehk siis aadressile, mille pangas neile annad. Kui keegi arvab, et raskel kriisiajal väikeseid ressursse heategevuseks suudab annetada (on ju reisipisik tõsine ohtlik ravimatu haigus, mida saab kõigest ainult leevendada), siis andke teada. Saan nüüd jagada nii eesti-kui välismaiseid kontonumbreid :))

Mis siis veel silma jäänud. Malaisia ja Singapuriga võrreldes on euroopalikum, rohkem valgeid inimesi. Inglismaa hõngu tunneb. Aborigeenikultuuri siin idarannikul ei kohta. Taimed siinkandis igavamad, kui nii võib öelda. Eks troopikat on rohkem põhja pool. Kohalikud on liiga sõbralikud. Pigem nimetaks seda viisakuseks. Kõikjal küsitakse: Hei how are you? (kuidas sul läheb). Isegi toidupoes. Veidi harjumatu veel. Hakkasin kasutama üht Miku väljendit: Not too bad (mitte väga halvasti). Toit, transport on üsna kallis. Austraallastest plaanin rohkem kirjutada kunagi edaspidi, kuna senini kõigest ühe kohaliku toreda Leahiga oleme ainult tutvunud.

Väike naistejutulõik. Lihtsalt hoiatuseks. Olen praegu umbes kahes rõivakaupluses käinud ja kus on alles riided! Kui toidupoes maksab liiter apelsinimahla 6 AUDi, siis surfaristiilis topid, kleidid maksavad alates 19-29 AUDi. Meeletu valik: Billabong, Roxy, Cult, Rip Curl, Oxbow jne. Teistesse poodidesse sisse ei ole läinud. Aussi tuleks külastada igastahes rahakott puuga seljas :D
Ja veel üks asi: sushi maitseb siin ikka liiga hästi.


Aga nüüd on basseiniaeg. Pildid natukese aja pärast :)

1 kommentaar:

  1. njah, ma annaks siin hetkel kõik, et eestis miskit normasalset nendelt viimases lõigus mainitud firmadelt saada... et siis leiad mulle kuskil ühe ukseesise mai, kus ööbida ? :D

    VastaKustuta