teisipäev, 10. märts 2009

Cairns

Orkaaniga me kokku ei puutunud. Cairnsi linnast oli ta m66da ookeani tuhisenud u 100 km kauguselt. Pole kohalikke uudiseid kuulanud, et kas l6una pool asuvad saared kannatada said v6i p22sesid ka nemad sellest orkaanist. Lootsin, et v6ibolla m6jutab orkaan niiv6rd, et vihma sajab, ilm on pilvine (imelikud soovid eks), kuid ei. Vihmast polnd mingit m2rki ning Cairnsis lennukist maha tulles l6i meile vastu veel kuumem 6hupahvak, kui Brisbanes olime tunda saanud.
Oleme kolmandat p2eva Cairnsis ning ootame Mikku, kes homme Sydneyst siia lendab, et siis k6ik koos sisemaale r2nnata. Kaks n2dalat intensiivset r2ndamist on rahakoti nii 6hukeseks teinud, et oleks aeg maat66ga reisieelarvet t2iendada (ikka veel mainin, et v6in oma kodumaiseid, rahvusvahelisi pangakontosid jagada :D).
Cairns on v6rreldes Brisbanega v2ga pisike linnake. Elanikke on siin umbes 150 000. Ei ole pilvel6hkujaid ega meeletuid rahvamasse kesklinnas. Pyhap2eval saabudes oli linn vaikne ja autosid liikumas v2he. Ainus koht, kus elu k2is, oli laguun. Niimoodi nimetatakse kesklinna rajatud suurt basseini, kuna ookeanis ujuda aastaringselt ei saa ning Cairnsi linnas pole randagi. On hoopis sadam paljude laevade, purjekate, paatidega. Cairns on turismilinnake, mille t6mbenumbriks on Great Barrier Reef (Suur Korallrahu). Seet6ttu korraldatakse meeletult ekskursioone rahule nii snorgeldamiseks, sukeldumiseks kui niisama ajaveetmiseks. Reefist kirjutan ma kunagi kindlasti pikemalt, sest tuleb ju ise ka seda uudistamas k2ia ning siis muljeid rohkem.
Me 66bime Travellers Oasis Backpackersi nimelises hostelis ning nii chilli kohta annab ikka otsida. Interj66r v2ga lahe, t66tajad eriti toredad.

Aga hetkel pean l6petama. Ei ole meil enam sellist luksust, et internet tasuta oleks. Homme katsun kirjutada ka midagi sellist, mis ajakirjanikupreilidele meeltm66da oleks :D


Mainin ka seda, et mul siin k6rvalseinal yks armas v2ike sisalikupoiss jalutab ringi.


Peatse taaskirjutamiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar