reede, 6. märts 2009

Gold Coast


Täna sõitsime Gold Coastile ehk siis eesti keeles Kullarannikule. Gold Coast on üks väga huvitav linn. Nimelt on see üks suur, piki rannariba kulgev 60 km pikkune poolemiljonilise elanikkonnaga asula. Kindlasti on seesama, ahvatlevalt pika rannajoonega linn üks peamisi põhjuseid, miks paljud päkkpäkkerid (working holiday viisaga ja ajutist tööd eelkõige ookeani läheduses otsivad tudengid) valivad Austraalias maandumislinnaks Brisbane`i. Erinevatel linnaosadel on erinevad nimed, põhikeskuseks on Surfer`s Paradise.
Meie, koosseisus mina, Kristiina ja Andre, istusime hommikul kesklinnast rongi peale ning pärast pooleteise tunni ajast rongi- ning pooletunnist bussisõitu olime lõpuks Surfer`s Paradises. Seda nime ta ka väärt on. Paradiis. Vähemasti mulle, kes esimest korda ookeani ääres ning esimest korda surfamist oma silmaga nägi.
Randa nägi nii kaugele, kui silm vähegi seletas. Ujuda päris igal pool ei või. Kui suurtes lainetes möllamist saab ujumiseks üldse nimetada. Püsti on pandud lipukesed, ning kui nendevahelisest alast paar meetritki vees olles välja minna, kõlab teade rannavalvelt palvega ujumispiirkonda naasta. Kui kohe üldse sõna ei kuula, siis baywatchi kutid marsivad täitsa veepiiri äärde ka.

Paar tunnikest nautisime biitši ning veidi jalutasime ka Surfer`is ringi. Enne mainitud Q1, maailma kõrgeim korterelamu, ei ole teiste kõrval nii meeletult kõrgem midagi. Eristab teda teistest see, et üks suur antenn või ora on katusele püsti aetud. Üldiselt on Surfersi pilvelõhkujad kas apartmentidena välja üüritud või hotellid. Korterite üürid ei pidavat Brisbane omadest suuresti erinema.

Sellised siis minu muljed, sellest paradiisist. Palju igavat turistijuttu aetud. Aitab praeguseks. teile toredat talve jätku :)

1 kommentaar:

  1. Sa teed kõik siinpool maakera nii kadedaks, aga meil on vähemalt sinu üle heameel :D Cold Coast on kindlasti üks koht maailmas, mis tuleb ära näha.
    Aga kui sul ujumine ja päevitamine ükskord ära tüütavad, siis äkki on abi sellisest lehest: http://too_austraalias.studenttour.eu/

    VastaKustuta