teisipäev, 15. märts 2011

Mäkkdonalds nagu jäkkdonalds!

Hommikul enne lennujaama minemist tegime aega parajaks Manukau City ostukeskuses. Kuna poed olid veel suletud, istusime food courti (kaubanduskeskustes ala, kus paiknevad kõik toidukohad)juures ja vaatepilt oli üsna kole: kell kaheksa hommikul oli järjekord nii Burger Kingsi kui Mcdonaldsi lettide juures. Kuna McDonaldsis oli sel kellaajal hommikumenüü (loe: sutsu tervislikumad ja vähemrasvasemad burgerid), siis muidugi nägi pikemat järjekorda Burger Kings traditsiooniliste rämpsburgerite juures. Mõned sammud eemal oli ka kohvikulaadne toitlustusasutus, kust oleks võinud saada traditsioonilist muna, röstsai, apelsinimahl - hommikusööki kuid ei olnud seal tol hetkel ühtki klienti!
Enamus rämpstoiduklientidest olid tugevas ülekaalus ja mis eeskujuks saab olla ema, kes oma 2-aastasele pojale varahommikul friikaid sisse söödab?
Meie üldine toitumisharjumus on Eestis vist ikkagi veel üsna normaalne. Olen näinud USA kiirtoidukohtade populaarsust ning ameeriklaste hiigeltoiduportsjoneid all you can eat - toidukohtades. Ei saa öelda, et ka Aasia toidukohad poleks populaarsed. Kuid siiski pani tänahommikune vaatepilt imestama, sest tundus, et need inimesed käivad igal hommikul enne tööle minemist väikesel burksitiirul. Ma söön ka ise hea meelega kiirtoitu (mõnikord liigagi hea meelega), kuid kindlasti mitte iga päev ja ka mitte igal nädalal ning kindlasti ei söödaks ma oma pojale varahommikul rasvakartuleid! Kiirtoit on ka Uus-Meremaal liiga kergesti kättesaadav ja liiga odav. Igas kaubanduskeskuses on olemas suuremad rämpsumüüjad ning autoga ringi sõites jääb vahepeal mulje, et McDonaldsi putka on täpselt iga kolmanda nurga taga.

Ja nüüd tuli mul keedukartuli, valge kastme ja punapeedisalati isu peale!


P.S Oleme Wellingtonis ning mulje on ülipositiivne. Kes ütles, et siin midagi vaadata pole? Linna ümbruses oleks teha nii palju - vaade lennukiaknast oli muljetavaldav! Kuid meie liigume homme juba edasi. Või siis pigem ikka tagasi Aucklandi suunas :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar