pühapäev, 13. veebruar 2011

Kuala Lumpur

Kuala Lumpuris olen varem käinud kahel korral kaks aastat tagasi. Esimesel korral oli põhilisemaiks sündmuseks Eesti iseseisvumispäevale pühendatud pidu. Teist korda sattusin KL-i Vietnam-Tai reisi lõppedes ning Austraaliasse naastes.
Kuala Lumpur on viimasel paaril aastal muutunud üsna teatud ja tuntud linnaks Eesti noorte seas. Kindlasti on peamine põhjus selles, et AirAsia odav London-Kuala Lumpur lennuliin võimaldab noortel väga hea hinnaga lennata Euroopast läbi Kuala Lumpuri Austraaliasse. Populaarseim atraktsiooniks on kahtlemata Petronase kaksiktornid, mis on eriti ilusad ja võimsad õhtuses tuledesäras.Kaksiktornide vahekoridori on turistidel samuti võimalik külastada. Selleks tuleb hommikuti kl 8 olla järjekorras ning paar tundi oodata ja loota, et just enne sind lubatav piirnorm täis ei saa. Häid vaateid võib nautida Kuala Lumpuri TV Towerist ja saada teadmisi spetsiaalse audiprogrammi abil linna suurematest ning tähtsamatest ehitistest.
Meie Katuga piirdusime seekord õhtuse kaksiktornide imetlemisega. Kuna elamise China Townis, oli meie igaõhtuseks tegevuseks linnatänavatel jalutamine ja sealse melu jälgimine.

Mõlemal varasemal korral, kui olen Kuala Lumpuris aega veetnud, on minu lemmiktegevuseks olnud Fish Spa külastus. Nii vedasin ka seekord Katu Central Marketis asuvasse kalaspaasse ning ma arvan, et Katule täitsa meeldis.

Kuala Lumpurist umbes 120-130 km kaugusele jääb Kuala Gandah-i nimeline orbude elevantide reservuaar, kus eesmärgiks tutvustada oma tegevust ning kaasata külastajaid erinevatesse tegevustesse nagu näiteks elevantide söötmine, nendega sõitmine ja nendega koos vees mängimine. Elevantidega lähemalt tutvumiseks tasub seda kohta külastada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar