neljapäev, 4. juuni 2009

Darwin, Northern Territory

Hetkel olen siis juba nädalakese jagu olnud Põhjaterritooriumi osariigi pealinnas Darwinis. Elanikearvult on linn nii umbes Tartu-suurune, pindalalt aga tunduvalt suurem. Meil siin Austraalias muideks hakkas ju talveperiood. Põhja-Austraalia troopilises kliimas tähendab see kuiva hooaega, mil temperatuurid langevad 30 kraadini. Hetkel ongi Darwinis algamas turisti-season ja ühtlasi liigub siiapoole väga palju päkkpäkkereid, kes kuumas kliimas puhata ja tööd teha tahavad. Võrreldes muude linnadega, kus olen olnud, on Darwin minu lemmiklinn Austraalias. Kesklinn piisavalt väike ja ilusad pargid, vanemad ehitised teevad Darwini hubaseks ja mõnusaks kohaks.

Hommikul kella viie ajal Darwini lennujaamast bussiga linna poole sõites polnud mul veel kindlat ööbimiskohta. Lonely Planetist olin meelde jätnud koha nimega Frogshollow, kuna tundus olevat odav ja normaalne. Kuidagi lugesin raamatust ridade vahelt välja sellise fakti, et neljainimesetubadest suuremaid seal pole. Frogshollow-sse jõudes selgus esmalt, et kohe vaba voodit neil mulle anda pole. Täitsa tõbisena ning väga unisena (viimased kaks ööd põhimõtteliselt magamata) ei jaksanud ma linna uut hostelit otsima minna. Puhkeruumis teleka ees toolil sain tunnikese tukkuda, kui vastuvõtust neiu õlale koputas ning toavõtme andis. Suur oli minu üllatus, kui tuppa sisse astusin. Päris palju voodeid....6 nari ehk siis lausa 12 magamisaset. Veidi ukselävel mõtlesin, et oh toredust, kuid mis seal ikka. Valisin siis ühe ülemise nari, mis tundus vaba olevat ja magasin mõned tunnikesed. Kauem põõnata nohu ja valutav kurk lihtsalt ei lasknud.

Kui täitsa üles olin ärganud, tuli tuppa minu alumine voodinaaber. Pakun, et umbes 55-aastane mees, kes tuli lihtsalt selleks tuppa, et täita oma tühi veinipokaal. Kell 12 päeval siis :)
Esimestel päevadel mõtlesin küll, et vahetan hostelit, kuid kuna muud majutused tunduvalt kallimad ning Frogshollows ka tasuta hommikusöök, otsustasin ikka mitte liikuda. Frogshollows tutvusin veel ka Triinu, Rauno ja Kaidiga. Lisaks kolisid minu tuppa veel ka Ann ja Kätlin, kes saabusid Alice Springsist. Nende reisikaaslaseks muideks oli üks saksa kutt, kes Athertonis igal õhtul meile rosterit (töögraafikut) käis toomas.

Esimestel päevadel sain kokku ka Heleni ja tema elukaaslase Siimuga. Helen on samuti Mustvee kandist pärit. Nemad alustasid reisi läänest, mina idast ja nüüd põhjas saime siis kokku. Darwinis on muideks lipupood, kust saab 5 dollari eest osta ka eesti lippu. Helen ja Siim enda autosse ühe ka ostsid ning pargis sellega lehvitades peatus meie juures eesti poiss Taavi, kes tervisejooksu tegemas oli. Selgus, et temal ka veel kaks eesti sõpra Maik ja Jako, kes hiljuti Darwinisse jõudnud. Lisaks pidi siin olema kuskil korteris 7 saarlast ja eesti keelt olen kuulnud tänaval, raamatukogus, poes. Huvitav küll, kui palju neid eesti noori kodumaal üldse on?


Nädal Darwinis on möödunud väga sündmusterohkelt ja kõiki siia kirja panna kohe kuidagi ei jõua. Näiteks oleme Triinuga käinud vabaõhukinos (deckchair cinema), kesklinnast veidi kaugemal asuvas suures Casuarina ostukeskuses, ujunud ja peesitanud Darwini väikeses rannakeses. Lisaks oleme päkkeris pidanud nii grilli-, kaardimängu- kui veiniõhtuid.

Triin oli tööd juba rohkem, kui nädala jagu otsinud ning jätkasime siis kahekesi. Selles vallas on meil põnevust jätkunud ka päris palju. CV-sid laiali jagatud on küll ja hetkel oleks lihtsalt vaja oodata ja edasi jagada. Nii nagu ikka siin Austraalias tööotsimine käib. Tööle tahetakse enamasti osalise tööajaga ning vähemalt 2-3 kuuks. Kuid kuna minul pole kojutulekuni enam kaua aega jäänud ja hirmus tahtmine veidikenegi läänerannikut avastada, otsustasin Darwinist siiski edasi liikuda ja juba homme lendan siit 1800 km lõunasse väikesesse kuurortlinna nimega Broome. Seal praeguste plaanide kohaselt peatun mõne päeva ning liigun veel umbes 1000 km lõunasse. Edasiliikumise põhjuseks on ka see, et lõuna pool on kliima veidi jahedam ja mulle sobiks see ülimalt hästi.

Aga hetkel olekski kõik. Lisan veel kaks kaarti. Esimesel kaardil on päris hea ülevaade marsuudist, mis sai läbitud. Vietnamist Ho Chi Minhist sai reis alguse ja veidi sai vahepeal põigatud sisemaale Dalati, mida kaardil pole, kuid lõpuks jõudsime Halong Baysse ja sealt Hanoisse. Hanoist lennukiga Bangkoki ning rongiga lõuna suunas. Koh Tao on paarkümmend kilomeetrit kaardil näidatud Koh Phanganist põhjas ning Phi Phi saared siis Krabi läheduses.

Teine kaart siis lihtsalt selleks, et mis riigid Tai ja Vietnami läheduses asuvad.






Olge valvsad - järgmine postitus on krokode päralt :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar